dinsdag 27 december 2011

huisjes bouwen


De kerstdagen zijn weer voorbij, de bijzondere diensten en het schikken van de bloemen staat weer even op een zacht pitje. Dit was het stuk voor de kerstdagen, Wit, de liturgische kleur voor kerst. Wit staat voor vreugde, reinheid en waarheid. de Engel op de achtergrond staat symbool voor het engelenkoor "Hoor de eng'len zingen 'd eer van de Nieuwgeboren Heer"
de grote witte Roos staat voor Jezus, de roos van Saron, de Morgenster die straalt en bloeit, de voor ons geboren werd en door ons geknakt werd.
de blauwe roos staat voor Marian die God looft en prijst en die alle woorden die over haar kind Jezus wordt verteld in haar hart bewaard.
 We hebben al jaren de familie op eerste kerstdag langs en het is erg gezellig, maar we zijn inmiddels uitgegroeid naar 21 personen, dus moet er wel wat aan voorbereiding gebeuren.
Om het wat rustiger te hebben dit jaar, hebben we de gourmet stellen maar eens op tafel gezet. zo kon iedereen dit jaar zijn/haar eigen kostje klaar maken. rustiger voor mij ( en mijn moeder, die me al jaren bij staat met koken op eerste kerstdag) Maar natuurlijk heb wel de salades zelf gemaakt en het vlees gesneden en het pannenkoekbeslag voor de kleineren zelf klaargemaakt en de groente gesneden en al de bij komende dingen die moeten gebeuren. maar het was gezellig en
 Onze poezen zijn nogal eenkennig en we hebben ze dus niet gezien, zolang er nog gasten waren. 's nachts lagen ze gezamenlijk op de bank, genietend van de rust.

Vandaag maar eens een poging gedaan om een huisje in elkaar te zetten.Verder even rustig aan gedaan.mijn handen even weer rust gegeven die ze even nodig hebben.
fijne avond/noflike jûn

4 opmerkingen:

 1. Prachtig bloemstuk Anneke! En de gourmet ziet er gezellig uit. Nu ff rustig aan en dan straks een goed uiteinde en een spetterend begin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het bloemstuk is weer helemaal top en wat gezellig zo met zijn alle aan het gourmetten.
  De poezen zijn weer helemaal blij want de rust is weer terug gekeert.
  Een goed uiteinde en zoals marjan al zegt een spetterend begin!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leave stut dat is in grutte ploeg, wie vast gesellig!!!
  Succes mei dyn hûske, dat sit no fêst yn elkoar tink ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een feest bij jou aan tafel!
  Succes met de huisjes.
  Een prettige jaarwisseling en de beste wensen voor komend jaar.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen