zondag 12 juni 2011

bloemwerk, quilts en apennootjes

Het pinkster bloestuk in de kerk.
de rode bloemen (Heilige Geest) staan in kleine groepjes. maar samen maken ze het stuk één; zoals mensen in de kerk. samen maakt men de gemeente, elk met zijn eigen talent. Samen verbonden en allemaal de zelfde richting uit, waar de Geest ons heen "waait" 

Marja Troost uit Twijzel had een expositie in Kollumerpomp, bij een bêd en brochje. Mijn vriendin wees me er op na mijn berichtje over Vaassen. (ze woont daar, dus was ze op de hoogte van dit gebeuren, erg handig.) Ook was ze zo vriendelijk het quilt even een beetje recht te leggen voor de foto ( de maakster vond het niet erg dat men aan haar quilts zat heeft ze zelf gezegd! ze was daar aanwezig.). De wind speelde vrolijk met de kleden of het niets was.

uit een wat rare eigenaardige hoek genomen, deze foto, sorry.
  
ook waren er allerlei moie sierraden te koop, maar ik heb me in kunnen houden ; )afgelopen week nog even bij Elza geweest, ik had nog steeds niet uit kunnen vogelen waar daar de kringloop in de buurt was. Maar met de juiste begeleiding m je een heel eind ; ) daar heb ik nog een bolletje kanarie geel op de kop getikt  (en nog wat gehaakte kleedjes, wat ik daar nog mee ga doen... geen idee.) en een hand vol ritsen en een potje met knopen. (nooit weg , toch?)


 Dus voorzichtig de haaknaald ter hand genomen en wat om geprutst. (probeer dit maar weer eens uit te halen, niet te doen!) dus kleiner haaknaald genomen, deze paste beter bij het garen, en deze "pinda" is het resultaat.
maar er moet nog even wat aan "gesleuteld "worden, want het zou geen pinda worden...


 Na het quiltgebeuren nog even bij mijn ouders langs en er lag nog een kaartje te branden in mijn tas...Wilde ik deze optijd bij haar krijgen moest ik nog even een naar Dokkum. (omdat ze haar verjaardag viert, wil ze ook nog wat weggeven, kijk zelf maar even)
nu ik toch in de "buurt" was kon ik haar kaartje ook meteen in de brievenbus doen, toch? ;)

Maar dat ging niet ongemerkt,ze zag me uitstappen en ben er blijven hangen om koffie. haha.
'k heb nog wat tips gekregen om mijn blog op te pimpen en dit is het resultaat geworden.
vind het zelf wel leuk geworden. hopelijk vinden jullie dat ook.
Fijne Pinkstermaandag, morgen. 

2 opmerkingen:

  1. hoi Anneke,
    Ja hoor, ziet er weer mooi uit zo. Maar wat is dat nou met die pinda die geen pinda moest worden???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja út is lukt dyn eftergrûn!!! Hast sjoen, hiest my ek oanstutsen, haha, ik ha myn eftergrûn ek mar efkes feroare....
    Ik wie eigenlyk ek wol nijskjirrig nei die "pinda"!!

    BeantwoordenVerwijderen