zaterdag 26 maart 2011

voorjaar

De schikking stelt de gevangenneming van Jezus voor;


Lukas 22:47-62

De grote vingerbladen symboliseren de handen en machten die Jezus willen grijpen.
De vurige oranje Heleconia moeten zwaarden en stokken voorstellen en de oranje rode rozen moeten de overpriesters, oudsten en de hoofdlieden voorstellen.
Waarop Jezus zegt; “Als tegen een rover zijt gij uitgetrokken met zwaarden en stokken?”
De roos tegen Jezus (witte gerbera) aan is Judas die hem kust.
De touwen om de gerbera,(Jezus) is de gevangenneming en de haan achterin herinnert Petrus eraan dat hij 3x Jezus verloochent heeft.

dit is het bloemstuk voor morgen geworden, met de uitleg die op de beamer komt.

het was zulk mooi weer dat we buiten dat we buiten hebben kunnen schikken. Voor we het stuk in de auto zetten om weg te brengen heb ik de schaapjes nog even op de foto gezet.


 


  ze zijn zo schattig. ze zijn al een paar weken oud. natuurlijk was er eentje die weg liep voor de camera, vandaar dat kleine kontje op de foto ;-) toen ik instelde stonden ze zo leuk samen...
 om nog een beetje in het voorjaar te blijven heb ik de bloesem van de Hazelaar er op gezet en het Katje

                                                                   
En van de laatste appels (die mijn heit voor me schilde) heb ik een appeltaart gebakken. en een deel heb ik in de vriezer gedaan. ze moesten nodig verwerkt worden, ze werden steeds rimpeliger.
vandaag was de grote schoonmaak van het dorpshuis, dan komen veel mensen uit het dorp met z'n allen het dorpshuis poetsen. We treffen toch vaak jaar op jaar mooi weer, zo ook dit jaar weer.
en voorafgaand aan de grote schoonmaak is de toneel avond, die was dus gisteravond. het was een leuk stuk. (wel Frysk, natuurlijk) dus we hebben al weer veel drukte gehad. Morgen rustdag.
fijn weekend verder/ Noflik Wykein

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi bloemstukje is dit en dan de betekenis erbij. Hebben jullie eerst een stuk uir de bijbel en daar passen jullie het bloem-stuk aan. Het is kunstig.
  En wat een drolletjes die schaapjes en ja de lente op je foto's zijn prachtig en nu maar hopen dat het weer wat mooi blijft. Goed weekend Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige bloemstukken maak je altijd! Heb je daar een cursus voor gevolgd of heb je gewoon talent? Yummmmm lenteweer en jong spul en dan ook nog appeltaart! Heb je nog over?????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker uitrusten en nagenieten van al dat moois, liefs en lekkers.

  BeantwoordenVerwijderen