maandag 10 januari 2011

 Herkansing van de bonte specht.
Vanmorgen was ie er weer eens.
ik had al eerder een paar foto's gemaakt maar ten heeft het fotokaartje het begeven. wat me er weer aan herinnert dat ik de foto's even op de computer zet.
Maar het blijft een leuk gezicht. En omdat ik met de hartjes ruil bezig wilde gaan en daar nog geen foto's van kan laten zien, kan ik deze specht wel even tonen.

Ik moet alleen Smokey nog zo ver krijgen dat ze mij de machine weer terug geeft...onze ;liefde is net weer herstellende.... ik heb haar zaterdag een bad gegeven en dat is niet haar favoriete bezigheid. oké de opvolgende , maar wel broodnodige, borstelbeurten vind ze niet bijzonder aantrekkelijk en dan geeft deze deftige dame als een viswijf rake tikken uit en ook haar gebit doet het nog bijzonder goed. 
als je haar zo ziet liggen zou je dat niet van haar zeggen, ik weet het. Gelukkig is ze niet haatdragend en doet na een kwartiertje al weer alsof er niets gebeurd is.
o ja en ik zoek een breipatroon voor soksloffen of slofsokken. ze worden allebei wel genoemd. ik kan niet echt een boek of zo vinden waar er een patroon van in staat.
maar velen weten meer dan een, dus vraag ik jullie hulp.
Natuurlijk heb ik het Internet al bestudeerd, maar ik kan het hebben gemist...
alvast bedankt voor de moeite 

7 opmerkingen:

 1. Ik had dit jaar ook, voor het eerst, bezoek van de bonte specht. Prachtige vogel he met dat knalrood. En die poes, ja, ik kan me wel voorstellen dat ze niet zo'n zin in die borstelbeurt heeft met zo'n vacht. Maar wat is ze mooi zeg! Zeg maar tegen haar dat ik gezegd heb dat bij zo'n uiterlijk geen viswijvengedrag hoort, maar een waardige nuffenhouding. O ja, sorri, maar van breien heb ik absoluut geen kaas gegeten. (de mutsjes had ik ook uit willen besteden, maar helaas mijn vriendin, die heel goed breien, kan was al met een ander liefdadigheidsproject bezig. Iets met dekentjes voor een oostblokland)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ús mem hat foarig ier soksloffen breide, sil moarn nei har ta om koffie, sil it har wol efkes freegje hoe se it dien hat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anneke, voor sloffen kun je ook eens googlen op drops breipatronen.
  He ik zie nu dat je in de buurt van Dronrijp woont. Jaren geleden woonden mijn ouders daar, ik was toen de deur al uit, maar kwam er in de weekenden nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is een mailtje voor je onderweg.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen