donderdag 27 januari 2011

laatste mutsje(s)

Mijn laatste mustje is van de pennen. het eerste deel heb ik op een rondbreinaald gedaan, dat ging helemaal toppie. maar toen moest ik gaan minderen en dat zag ik niet zo zitten op de rondbreinaald dus ben ik verder gegaan met 4 pennen.maar dat was nog een hele klus als je daar niet bekend/handig mee bent. ook met het afkanten heb ik "heerlijk"zitten stoeien.(later van mijn moeder gehoord hoe het handiger kan, maar dat was na het afkanten :-s )

 en een vriendin die op het werk ook vrijwilligers hebben heeft de dames ook met de mutsjes in aanraking gebracht. een paar dames vonden het wel erg rustig op hun vrijwilligers werk en hadden daar wat een onbevredigd gevoel bij. dus Vriendin de volgende dag met een hand vol breinaalen en bollen met wol onder de arm en gevraagd of er iemand mutsjes wilde breien. dit is het schone resultaat. Hartelijk dank dames!
de laatste maand gaat in. ik ga de laatsen 11 Feb (dan is mijn vader jarig)bij mijn ouders inleveren en die brengen ze dan naar Haagenhobby in Buitenpost. ( mijn ouderlijk huis is dichtbij Buitenpost) Deze dames hebben ook op Omrop Fryslân mogen vertellen over deze actie. Ze zitten daar een of meerdere keren in de week met elkaar te breien. Zal wel een gezellige boel zijn, dat is bij ons ook zo.
ondertussen zitten dubben hoe ik mijn tas inelkaar wil gaan zetten met zakjes en risten en dergelijke.
een sloefje voor de mobiel. een lusje voor een pen (die regelmatig onder in mijn tassen omzweven en ALS je ze dan vind dat ze in onderdelen op de bodem liggen, maar dat wel een of twee onderdeeltjes missen, omdat je dat al meerdere keren tegen kwam in je tas en niet wist waar het voor diende en dat je na de zoveelste keer maar besloot het weg te gooien) Zo'n lusje dus ;-)
vanavond heb ik het rijk alleen en kan ik er nog even mee verder stoeien.
fijne avond,
groet Anneke

2 opmerkingen:

  1. Anneke, wat een succes is die mutsjes actie, en wat een prachtige mutsjes zijn er gemaakt, petje af voor de inzet van al die mensen die mee doen aan dit fantastische project.
    Die tas, lekker doorgaan hoor op de volgende bee wil ik graag zien wat je al bedacht en gedaan hebt,hij hoeft niet af te zijn, maar wel work-in-progress zijn. Ik vind je pen-ervaring onder in de tas heel herkenbaar, zou het aan de pen liggen of aan ons? Succes met iets moois maken van je prachtige tasonderdelen (lappen klinkt zo oneerbiedig, voor zulk mooi werk).
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen