vrijdag 5 november 2010

vanaag was het zover

een poosje terug hadden buuf en ik in de `quiltnieuws` gelezen dat er een workshop "experiment" in Jorwerd gegeven werd.
Joepie, niet ver rijden en altijd leuk om bij Tjallie de Boer, Yke castelein en Jet Meijer een workshop te volgen... we hebben het wel vaker samen gedaan, een workshop bij deze dames. het was voor mij al wel weer een poosje terug omdat ik een paar jaar achterelkaar niet kon.

dit is een top van de een van de dames van het project van verleden jaar. die van buuf is ook erg mooi geworden maar wel een stukje kleiner. dat was een baby dekentje.en hier een paar stukjes van het project waar meerdere dames mee bezig waren.


ook de handschoenen werden er bij gehaald

of zouit het vrije handje.(ik had spijt mijn handschoentjes niet bij me te hebben, dan heb je even meer grip)

allemaal verschillende stofjes e allemaal andere werkjes , maar wel mooi.
Het was al weer een poos geleden dat we de cursus meanderen hadden gedaan, dus het was even weer wennen en hoe stelde je de machine ook al weer in...
ben niet ontevreden over het resultaat. maar daarover de volgende keer meer.
we hadden afgelopen week vrij en hebben wat rondgetoerd en wat kringloopwinkels bekeken wat verder uit de buurt.Emmeloord en Lelystad waren de kringloopwinkels die we aandeden.
we zijn erg goed geslaagd met tuinmeubels (ja ik weet het , daar is het nu echt weer voor) maar we troffen zulke goede houten tuinstoelen dat we ze net konden laten staan.(tjonge wat was de auto gauw vol op deze manier) het scheelde niet veel of ik wel mee terug kon ; p 
maar hubbie heeft ze schoongemaakt en we hebben er een fijn set stoelen bij. Ook nog wat oude handwerk tijdschriften gescoord, waaronder een Hema breiboek. we hebben leuk rondgesneupt.
onderweg stukje gebreid , maar dat is voor mijn niet een groot succes, ik wordt wagenziek met veel van die rotondes onderweg. 
Maar nu wordt er in de avonduren verder gebreid met de mutsjes voor India.
fijne avond veder. 

4 opmerkingen:

 1. Hoi wat worden daar mooie dingen gemaakt en wat heb je zelf gemaakt????
  En heerlijke stoelen op de kop getikt , helemaal mooi. Ik ga ook een mutsje maken, de jasjes zijn klaar.
  Groetjes ik ben even een paar daagjes babietjes knuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elza hat gelyk, wat hast do en de buuf makke???It is foar my ek lang lyn dat ik in workshop meanderen dyn ha, sadra it wer mooglik is wol ik it op myn nye machine besykje.....
  Noflik wykein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker bezig geweest dus! Nemen jullie het de volgende keer wel mee??
  Ik heb ook al twee mutsjes klaar voor India, zal ze komende week versturen. Wel lekker he dat breien tussendoor, even iets anders doen.
  Prettig weekend !

  BeantwoordenVerwijderen