dinsdag 26 oktober 2010

breien voor India

Vanmorgen kreeg ik een mail van een nicht van me. Ze vroeg me of ik ook een mutsje wilde breien voor kindjes uit India. Natuurlijk wil ik ook een mutsje gaan breien (en ik denk wel meer), maar ook zou ik meer mensen enthousiast willen maken zodat ze ook de pennen ter hand willen nemen. het patroontje van het mutsje staat op de site   http://www.breivoorindia.nl/ en het is een patroon wat ik ook wel aan kan.ik hoop dat jullie ook enthousiast gaan worden voor dit project. kijk even rustig op de site.
Help ook mee en brei een mutsje!


U kunt de kinderen in India helpen door een mutsje te breien om onderkoeling tegen te gaan. Een mutsje kan het leven redden van een pasgeboren baby. Uw mutsje wordt in India uitgedeeld door onze verpleegkundigen in de mobiele klinieken, terwijl ze voorlichting geven aan de ouders. Doe mee, en brei een mutsje voor een baby in India. U kunt hiermee levens redden!Hoe doe ik mee?

Stap 1

Haal breimaterialen in huis. Wol en breinaalden zijn bij verschillende winkels te koop, u kunt de materialen ook via online winkels bestellen.Stap 2

Download het breipatroon en begin met breien.Stap 3

Doe uw mutsje in het envelopje en stuur het naar Save the Children.Stap 4

Vertel al uw vrienden en kennissen over onze actie. Via facebook/ twitter/ hyves/ flickr Meld u nu aan!Stap 5

Upload uw eigen foto! Via Flickr kunt u een foto van uw eigen mutsje delen met andere deelnemers. Hoe? Voeg de tag ‘breivoorindia’ toe aan uw foto. Heeft u geen Flickr account, dan kunt u ons uw foto mailen. Wij zullen hem dan voor u uploaden.U kunt uw mutsje tot 27 februari 2011 opsturen naar:Save the Children

‘Brei een muts’

Postbus 95925

2509 CX Den Haag25% korting bij Phildar

(deze info heb ik van de site gekopieerd)

3 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee! Ik heb nog mooie rode wol, ik ga ook aan de brei...lang geleden maar dat verleer je toch niet?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer , ik kan helaas niet meer breien, ik krijg al last van mijn arm voor ik één pen gebreid heb. Hopelijk zijn er veel breisters die mee doen!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat er niet bij staat dat je geen witte wol of katoen moet gebruiken, dat is namelijk de kleur van de dood, dus als je gaat breien, neem een kleurtje.
  Bij Hagen Hobby in Buitenpost hangt het plafond zo onderhand vol met deze mutsjes, het streef aantal was heel snel gehaald, en er komen nog steeds meer bij, dus ook daar kun je je mutsje inleveren, kun je meteen eens in de winkel bij die ontzettend lieve dames kijken.
  Succes met de mutsjes voor wie in de breipennen klimt. Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen